Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Zeppelin CZ představuje teleskopické manipulátory Cat® řady D

Zveřejněno: 11. 5. 2018

Současná výrobní řada teleskopických manipulátorů s označením D se rozšířila o tři modely – Cat® TH357D, TH408D a TH3510D. Nové modely, které se mezi s sebou mohou lišit nabízenými motory a výkony, poskytují majiteli mimořádné pohodlí, jednoduché ovládání, výkonnou hydrauliku s možností nastavení a všestranné využití.

Teleskopický manipulátor Cat® TH3510D

Rozsah užitečného zatížení se u zmíněných novinek pohybuje od 3 500 do 4 000 kg; výška zdvihu pak od 7 000 do 9 800 mm. Jako je tomu zvykem i u ostatních strojů a zařízení Caterpillar, i tyto manipulátory se velmi snadno udržují díky propracované ergonomii servisních a údržbových prvků.

Ať už se jedná o stohování balíků, úklid stodoly, nakládání kamionů nebo manipulaci s obilím – všechny tyto činnosti manipulátory Cat® hravě zvládnou, a to díky široké nabídce příslušenství, jako jsou například drapáky na balíky, nakládací lopaty, paletizační vidle nebo smetáky. Nástroj může být upnutý buď klasicky (na čep), nebo pomocí hydraulického rychloupínáku. Osvědčeným prvkem u Caterpillar je výkonný pákový mechanismus se „Z” kinematikou, který zajišťuje optimální vylamovací sílu a zvyšuje tak produktivitu při práci s lopatou. Manipulátor je vybaven robustním tažným závěsem a může tak sloužit jako tažné vozidlo pro přívěsné vozíky.

Motory a hydraulika

Všechny tři novinky jsou standardně vybaveny motorem Cat C3.4B o výkonu 83 kW (111 k); na přání je k dispozici i výkonnější jednotka Cat C4.4 ACERT™ s 93 kW (124 k). Modely TH408D a TH3510D mohou být také na přání vybaveny motorem C4.4 ACERT™ s výkonem 106 kW (142 k).

Robustní převodovka s šesti rychlostními stupni pro jízdu vpřed a se třemi pro couvání umožňuje plynulé řazení pod zátěží a spolehlivě přenáší výkon motoru na všechny čtyři kola bez ohledu na aktuální provozní podmínky. K přenosu hnací síly slouží planetové reduktory na nápravách, k bezpečné ovladatelnosti přispívá přední diferenciál s omezeným prokluzem a lamelové brzdy na obou nápravách. Výhradní prodejce nových manipulátorů Cat v České republice, společnost Zeppelin CZ, navíc k manipulátorům nabízí široký výběr pneumatik, takže každý majitel si může stroje přizpůsobit svému provozu.

Moderní kabina

Při práci s novými manipulátory ocení strojník jak nízkou hladinu hluku (75 dB (A)), tak výbornou ergonomii všech ovládacích prvků. Těm vévodí multifunkční joystick, na němž je integrováno ovládání převodovky i hydraulického systému. Nový je i LCD panel obdélníkového tvaru s palivoměrem a otáčkoměrem. Na panelu lze jednoduše nastavit odezvu hydraulického systému, stejně jako třeba některý z jízdních režimů (pro práci s lopatou nebo vidlemi), nebo funkci reverzního ventilátoru. Drobných změn doznal také odvětrávací a topný systém – větší průduchy zajišťují lepší cirkulaci horkého vzduchu. Na přání lze samozřejmě manipulátory dovybavit výkonnou klimatizací.

Více informací vám podají prodejci společnosti Zeppelin CZ. Informace a kontakty naleznete na webových stránkách www.zeppelin.cz, nebo v mobilní aplikaci Zeppelin CZ.

Autor: Jan Rybář
Foto: Archiv firmy Zeppelin CZ s.r.o.

Tématické tagy

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek