Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Vyvážečky PALMS – skvělá volba, která vás nezklame

Zveřejněno: 17. 7. 2018

Rodinná firma Palmse Mehaanikakoda (PALMS) v loňském roce (2017) oslavila 25. výročí své existence, během níž si vytvořila silnou pozici v oboru a stala se největším výrobcem lesních vyvážecích vleků a jeřábů v Evropě. V nabídce je široká škála výrobků určených pro různá použití, u nichž je standardem pečlivé zpracování, používání kvalitních materiálů a moderních technologií.

PALMS je největším výrobcem lesních vyvážecích vleků a jeřábů v Evropě

V tomto roce to bude již 10 let, co se firma AGROTECHNIKA Vaněk s.r.o. stala hrdým partnerem firmy PALMS a výhradním dovozcem lesních vyvážecích vleků a jeřábů do České a Slovenské republiky. Máme za sebou dodání mnoha stovek strojů v různých specifikacích sestavených dle přání a potřeb klientů a spokojení zákazníci se vrací pro nové.

Počínaje rokem 2017 všechny výrobky PALMS před práškovým lakováním prochází procesem ochrany proti korozi – kataforézou. Kvalitní povrchová úprava zabraňuje rezivění a poskytuje výrobku vyšší prodejní hodnotu. PALMS je první výrobce vyvážecích vleků a lesních jeřábů v severní Evropě, který používá vysoce kvalitní povrchové nátěry.

Mimo jiné je PALMS prvním zpracovatelem kovů v regionu, jehož zařízení nese uznávané označení SSAB „My Inner StrenxTM”. Strenx (tm) – certifikát zaručuje vysoce kvalitní zpracování kovů, stejně jako použití kvalitní kontrolované oceli. Tato zajišťuje, při vyšší pružnosti a zachování stejné pevnosti, možnost snížení hmotnosti o 20, 30, nebo dokonce 40 %.

Hydropohony

Vyvážecí vleky vybavujeme také hydropohony Sampo, které:

  • nejsou omezeny úrovní rychlosti ve vypnutém stavu,
  • jsou dlouhodobě spolehlivé s vysokou účinností,
  • ovládání a nastavení rychlosti pohonů je řešeno elektricky, proporcionálním hydraulickým rozvaděčem.

Pohony jsou bezporuchové a při správném zapojení i velmi účinné. Regulace pohonu je zajištěna proporcionálním rozvaděčem DANFOS (plynulá regulace rychlosti). Obsluha v traktoru má pouze panel s joystickem.

Naši zákazníci běžně používají pohony k pohybu na skládkách a v porostech bez řazení rychlosti traktoru, což umožňuje významnou úsporu času.

Doporučujeme oproti trakčním válečkům, které mají několik vážných nedostatků, jako poškození pneumatik, možnost poškození od nakládaných klád a nebo postupné snižování jejich účinnosti v souvislosti s ubýváním vzorku pneumatik.

Krmné vozy Metal-Fach

Společnost AGROTECHNIKA Vaněk s.r.o. se mimo jiné zabývá také prodejem krmných vozů Metal-Fach, které se vyznačují silnou konstrukcí a zároveň snadnou obsluhou. Nabízíme varianty jedno- a dvoušnekové, s objemem 5–20 m3.

Vydali jsme se navštívit jednoho z našich zákazníků, pana Ing. Vojtěcha Vondru z Křepin, abychom zjistili, jak je spokojený se zakoupeným krmným vozem o objemu 8 m3 s dvourychlostní převodovkou.

Pan Vondra měl možnost porovnat dva typy těchto vozů – 6 a 8 m3, oba s dvourychlostní převodovkou. Pro své stádo čítající 40 černostrakatých dojnic se nakonec rozhodl pro variantu větší, a to z následujících důvodů:

  • širší kola zajišťující lepší stabilitu, především na nezpevněných plochách,
  • kapacitně lépe vyhovuje potřebám čtyřicetihlavého stáda (pokud bylo krmivo vlhčí a bylo třeba domíchat slámu, vůz 6 m3 objemově nestačil).

Předběžný odhad zvýšení dojivosti jedné dojnice je cca o 500 až 600 l za laktační období. Vzhledem k tomu, že krmný vůz začali používat v polovině tohoto období, celkové vyhodnocení bude možné provést na základě měřených výsledků až po jeho skončení. Ale už teď je možné říci, že se zvýšila užitkovost. Zvýšil se obsah tuku a bílkovin v nadojeném mléce, v souvislosti s tím je také vyšší výkupní cena za 1 l kvalitnějšího mléka. Krmivo podávané krmným vozem je totiž velmi dobře promíchané, krávy nemají možnost separovat jednotlivé složky a dostávají tak vyváženou krmnou dávku.

Pan Vondra je tedy s prozatímními výsledky spokojen a hodnotí zakoupení krmného vozu Metal-Fach jako velmi dobrou investici.

Na závěr naší návštěvy jsme si koupili výborné domácí sýry a vydali se na cestu domů.

Autor: Jana Čivrná
Foto: Archiv firmy AGROTECHNIKA Vaněk

Tématické tagy

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek