Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vysokozdvižné vozíky Yale modelové řady MX/SMX

Zveřejněno: 30. 6. 2017

Vysokozdvižné vozíky Yale řady MX/SMX používají stejný konstrukční jazyk jako řada Veracitor VX, tedy řada prémiových vozíků v portfoliu společnosti Yale. Nabídka modelové řady MX/SMX zahrnuje vozíky s pohonem na naftu, LPG či modely konfigurované na duální pohon. Tyto vozíky nabízejí servisní interval 500 hodin a plnou podporu společnosti Yale CZ v její síti obchodně technických poradců.

Řada MX/SMX se vyznačuje ekonomickým provozem, má kompletní sadu moderních ergonomických prvků zajišťujících pohodlí řidiče a vyniká svým špičkovým designem.

Co uživatel vozíků nejvíce ocení

Díky minimalizaci elektronických systémů se vozíky této řady navrací ke konceptu téměř čistě mechanického stroje, což je jedna z vlastností, kterou zákazníci velmi oceňují. Charakteristické jsou pro ně také minimální úroveň hluku a vibrací během provozu. Zadní náprava vozíku je kvalitně odpružená, ale není svařovaná – jedná se o monolit, ve spojení se stabilizačním systémem CSE lze vozík bezpečně využít v nejnáročnějších provozech. Konstrukce zdvižné věže vychází z koncepce řady Veracitor VX, která je charakteristická vysokou tuhostí, dosahuje velmi pozitivních hodnot zbytkové nosnosti při zachování bezpečného výhledu obsluhy a kontroly nad břemenem v celém rozsahu zdvihu. Vozíky této řady přináší cenově dostupnou alternativu pro široké spektrum zákazníků, od provozů s pouze občasným použitím vysokozdvižného vozíku až po klienty, kteří vyžadují nasazení vozíku v extrémně náročném provozu. Tato modelová řada se vyznačuje tím, že cenově útočí na čínské výrobce vysokozdvižných vozíků a současně zachovává vysoce kvalitativní pilíře:

  • Produktivita
  • Ergonomie
  • Snadná údržba
  • Provozní náklady
  • Spolehlivost a odolnost

Díky těmto rysům modelová řada MX/SMX vyslyšela potřeby našeho trhu a je předurčena k vysoké oblibě a úspěchu.

Vozíky řady MX s vyšší kapacitou nosnosti (2 t, 2.5 t nebo 3 t) jsou vyráběny v Severním Irsku ve městě Craigavon. Pro trhy, jako je Česká republika, Yale také vyvinul vozíky s nižší kapacitou a kompaktní verze, které společnost vyrábí ve vlastní továrně v Japonsku. Tyto verze nabízejí kapacitu 1.5 t, 1.8 t nebo 2 t, přičemž vozík s kapacitou 2 t představuje zkrácenou verzi a nese označení SMX.

Standardní a volitelné vybavení vozíků

Mezi prvky standardní výbavy vozíků řady MX/SMX patří automatická převodovka, přepínač změny směru jízdy, který je umístěn pod volantem, kombinovaný pedál mikropojezdu a brzdy, ovládání pro dvě hydraulické funkce či samonastavitelné bubnové brzdy.

Ke všem vozíkům rovněž existuje široká nabídka doplňkové výbavy, a proto je možné snadno je přizpůsobit individuálním požadavkům konkrétních zákazníků. Vozíky mohou být dovybaveny například třetí a čtvrtou hydraulickou funkcí, bočním posuvem, pozicionerem nebo jiným přídavným zařízením, plně odpruženým sedadlem ve vinylovém provedení, modifikacemi kabin, nožním přepínáním směru jízdy, superelastickými koly, výstražným majákem, dvojitými zpětnými zrcátky nebo zadním madlem s klaksonem, které výrazně přispívá k bezpečnému provozu a ochraně zdraví řidiče. Standardně mají vozíky zabudovaný vodorovný vývod zplodin. Ten však může být v rámci volitelné výbavy nahrazen svislým vývodem zplodin, případně doplněný o dvoucestný katalyzátor.

Společnost OSIVA BORŠOV, spol. s r. o. vsadila na výhody vyplývající z konceptu téměř čistě mechanického stroje a stala se tak prvním zákazníkem vysokozdvižného vozíku modelové řady MX v České republice a současně i v zemědělském odvětví.

Autor: Jan Forman
Foto: Archiv autora a Shutterstock

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek