Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Úvěr, který vám ušetří čas i peníze

Zveřejněno: 13. 6. 2018

SG Equipment Finance (SGEF) má na svém kontě celkem více než 4000 zemědělských strojů, které financoval během svého působení v ČR. Agroúvěr Prémium ho zařadil mezi nejvýznamnější finanční partnery českých zemědělců, jejichž podnikání každoročně podpoří přibližně jednou miliardou korun.

Protože u většiny nakupovaných strojů lze požádat o podporu z fondu PGRLF, případně PRV či MŽP, je vhodnou variantou financování úvěr (ilustrační foto: smereka, Shutterstock)

Prémie ve výši 3 % úvěru, kombinace s dotačními programy PGRLF a PRV, minimální úrokové zatížení a výhodné pojištění, akční nabídky ve spolupráci s prodejci a výrobci, to vše stojí za oblibou našeho Agroúvěru,” vysvětluje Hynek Konečný, Industry & Vendor Manager SGEF a odpovídá na několik souvisejících otázek:

Dnešní zemědělská výroba je úzce spjata s moderním a funkčním strojovým parkem, který se musí pravidelně obnovovat. Jak lze financovat jeho pořízení?

Výkonná a spolehlivá technika dnes vyžaduje milionové investice, které se neobejdou bez cizích zdrojů. Protože u většiny nakupovaných strojů lze požádat o podporu z fondu PGRLF, případně PRV či MŽP, je vhodnou variantou úvěr. Naším nejžádanějším produktem v zemědělství je Agroúvěr Prémium. Klienti s ním získají nejen dotace, ale také finanční prémii, nejnižší povinné úroky a zvýhodněné pojištění. Garantujeme také rychlý a jednoduchý schvalovací proces a širokou možnost využití úvěru. Pokud klient nevyužívá žádné dotace, nabídneme mu v závislosti na jeho možnostech a preferencích leasing či splátkový prodej.

O jaké financování mají zemědělci největší zájem?

V případě financování s využitím dotační podpory je to výhradně na účelový úvěr. Vyplývá to z podmínek institucí, které dotace poskytují. Konkrétně z té, podle níž se příjemce dotace musí stát zároveň vlastníkem předmětu financování. U leasingových produktů je totiž vlastníkem financovaného předmětu leasingová společnost. V případě SGEF tvoří podíl úvěrových produktů v segmentu zemědělství téměř 90 %.

Zajišťujete vedle financování nákupu techniky i další služby, například pojištění?

Zemědělství je z pohledu pojištění hodně specifickou oblastí, proto při financování mobilních strojů nabízíme farmářům all risk pojištění, které myslí na běžné i méně obvyklé případy. Sjednat pojištění naším prostřednictvím je přitom výrazně jednodušší a výhodnější než individuálně. Spolupracujeme s nejlepšími makléři, díky čemuž nabízíme klientům větší rozsah pojištěných rizik za velmi příznivé pojistné, které zůstává neměnné po celou dobu financování. Další výhodu spojení pojištění s leasingem či úvěrem představuje výrazné omezení administrativy.

Jste také partnery řady dodavatelských firem. Co v této oblasti nabízíte?

Spolupracujeme s prodejci všech předních značek na trhu. V jejich obchodu jim pomáháme tím, že svým klientům mohou nabídnout výhodné a rychlé financování. Společně také přinášíme různé akční nabídky, které pořízení techniky ještě více zvýhodňují. Může to být například pojištění ve variantě „all-risk” zdarma nebo financování se sníženými nebo nulovými úroky i bez dotací. Klientům také pomáháme zapojit se do dotačních programů PRV a MŽP, přičemž náklady na zpracování žádostí hradíme my.

Autor: SG Equipment Finance Czech Republic
Foto: SG Equipment Finance Czech Republic

Tématické tagy

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek