Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Robert Polcar a Komatsu: první zkušenost rozhodla

Zveřejněno: 1. 3. 2015

První zkušenost se stavebními stroji Komatsu získal Robert Polcar ještě jako zaměstnanec jedné plzeňské stavební společnosti, kde se staral o její vozový park. Dnes má svoji firmu, která nese jeho jméno, a se stroji Komatsu poskytuje svým zákazníkům služby v zemědělství a stavebnictví.

Od značky Komatsu si Robert Polcar nejprve koupil třítunové minirýpadlo PC30MR-2, a to v období, když své aktivity rozšiřoval o stavební výrobu, lesnickou činnost, zpracování a nakládání s biomasou. Do té doby se jeho firma, jež založil v roce 2003, zaměřovala pouze na služby v zemědělství, sklizeň obilí a pícnin, siláže a senáže. Minirýpadlo využívá už pátým rokem zejména na výkopové práce a úpravy lesních cest. „Už při mém úplně prvním setkání se stroji Komatsu mě překvapila spolehlivost těchto japonských strojů podpořena skvělým servisním zajištěním. Touto zkušeností, která trvá dodnes, jsem se řídil i při nákupu stavebních strojů," říká Robert Polcar.

Minirypadlo PC30MR-2
Minirypadlo PC30MR-2

Dosud svůj vozový park vybavil čtyřmi stroji Komatsu. K již zmíněnému minirýpadlu postupně přibyl malý kompaktní nakladač vhodný pro drobné zemní práce, který navíc ve spojení se zametacím zařízením skvěle funguje jako úklidový stroj znečištěných ploch. Dalším bylo kolové rypadlo PW130-7, které pracuje při výstavbě kanalizací, parkovacích ploch, budování cyklistických stezek a také při výstavbě silážních jam a bioplynových stanic.

Kolové rýpadlo PW130-7
Kolové rýpadlo PW130-7

A zatím posledním pořízeným strojem Komatsu je nakladač WB93S-5, který se stal skvělým pomocníkem při manipulaci s tzv. bio odpadem – biomasou. „Stroj je vybaven nakládací lžící s přidržovačem, což je ideální například pro nakládku posečené trávy a dřevní hmoty, a na podkopovém zařízení máme zavěšený dvouramenný drapák pro manipulaci s větvemi, klestím a podobným materiálem," popisuje Robert Polcar.

Když má jednoduše popsat dosavadní praxi se stroji Komatsu, nerozmýšlí se nijak dlouho: „Spolehlivost, výkonnost, rychlé a kvalitní servisní zajištění.” K další přednosti pak řadí profesionální, dlouholetou a vynikající spolupráci se servisním oddělením plzeňské pobočky společnosti KUHN-BOHEMIA, která je výhradním distributorem stavebních strojů Komatsu v ČR.

Nakladač WA250PZ-6
Nakladač WA250PZ-6

O stroje firmy Polcar se naši technici starají při pravidelných servisních prohlídkách nebo samozřejmě při aktuální potřebě zákazníka,” říká František Škultéty, který je odborným prodejcem strojů Komatsu ve společnosti KUHN-BOHEMIA.

Současně dodává, že spolupráce rovněž probíhá v rovině výměny informací, kdy zákazník získává aktuální zprávy o novinkách u značky Komatsu, a naopak informuje prodejce o svých potřebách i o tom, co nového se děje v zemědělství, z čehož se mnohdy vytváří možnost vytipovat nového zákazníka.

To potvrzuje i ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA Daniel Sys. „Spolupráce s firmou Robert Polcar je pro naši společnost velmi významná jako vstupenka na trh zemědělských prvovýrobců, ve kterých vidíme významné budoucí partnery s potenciálem růstu. Zemědělci jsou svým chováním mimořádně specifičtí, a proto každá úspěšná reference otevírá příležitost pro další prodeje.

Další obchod přímo s firmou Polcar možná na sebe nenechá dlouho čekat. „Mým velkým přáním a doufám, že v brzké době se to povede, je pořízení střední velikosti kloubového nakladače Komatsu WA250PZ-6 pro rozšíření služby v zemědělství,” dodává Robert Polcar.

Autor: KUHN-BOHEMIA a.s.
Foto: Archiv společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek