Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Powerpack Cummins

Zveřejněno: 17. 9. 2014

Powerpacky, vyráběné v továrně Cummins v Darlingtonu, jsou vyrobeny na bázi motorů Cummins QSB4.5, QSB6.7 a QSL9. Tyto motory spolu s dalšími plně integrovanými součástkami jsou vyvinuty pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Bryden Clewlow, Off-Highway Director v Cummins řekl: „Powerpacky vycházejí z prověřeného designu, který v současnosti využívá 35 000 motorů po celém světě. Nyní jsme v továrně v Darlingtonu vyrobili kompletní motorovou jednotku, která bude našim zákazníkům poskytovat spolehlivé komplexní řešení ve stejně vysoké kvalitě, na jakou jsou zvyklí u našich motorů. Samozřejmostí je poskytování celkové záruky a široká síť servisních míst. Díky jedné kompletní dodávce přímo z naší továrny budou mít zákazníci i další výhodu – náskok před konkurencí”.

Powerpack je odolný a má široké využití

Odolný Powerpack má široké využití a splňuje vysoké nároky trhu. Představuje ideální řešení především pro výkonné stroje v těžebním a stavebním průmyslu, ale díky široké škále možných konstrukčních řešení lze sestavit Powerpack na míru, podle přání zákazníka. Variabilita jednotlivých součástí umožňuje opravdu široké využití vhodné pro téměř jakýkoli stroj.

Powerpack Cummins je silnější a zároveň je navržený a konstruovaný tak, aby vydržel déle. Powerpack nabízíme ve dvou variantách – otevřené nebo opláštěné, druhá verze obsahuje navíc krycí ocelový plášť o tloušťce 2,6 mm. Veškeré kovové součástky jsou chráněné proti prachu, jsou odolnější proti odlomení a dokážou obstát v tzv. solném testu, kdy jsou po dobu neuvěřitelných 1.000 hodin vystaveny přímému solnému postřiku. Jednotlivé díly jsou spojené šrouby, nikoli svařované, takže jsou odolnější proti poškození a pokřivení při manipulaci a případný servis je výrazně jednodušší.

Konstrukční řešení Powerpacků Cummins jsme důkladně otestovali, abychom zajistili, že naše výrobky splní nejpřísnější požadavky našich zákazníků ve chvíli, kdy to budou nejvíce potřebovat. Nabízíme produktovou řadu motorů s elektrickými rozvody 12V nebo 24V, naši zákazníci si tak mohou objednat Powerpack přesně podle svých potřeb.

Poskytuje optimální využití a výkon

Cummins má jedinečnou výhodu v tom, že veškeré návrhy a výroba klíčových motorových systémů probíhají na jednom místě, včetně úpravy na snížení emisí. Díky tomu můžeme zajistit, že naše produkty jsou navrženy a konstruovány tak, aby splňovaly nároky na optimální instalaci a výkon”, dodává Clewlow.

Produkt EU Stage IIIA/Tier 3, který je ideální pro Střední východ, Afriku a Rusko, je již k dispozici. Zájemci si jej mohou objednat od místního distributora Cummins. Produkt EU Stage IV/Tier 4 Final Unit půjde do výroby ke konci letošního roku. Bude to nejnovější produkt pro Evropu se sníženými emisemi.

Vyrobeno v továrně Darlington s nejvyspělejšími technologiemi

Veškeré součástky Powerpacku jsou vyrobeny v technologicky vyspělé továrně Darlington, tedy pod jednou střechou. Když hotový motor se všemi specifikacemi opustí výrobní linku, pokračuje do další specializované části výroby, kde se dokončují poslední úpravy hotové jednotky. Zároveň jsou zde prováděny veškeré úpravy požadované pro EU Stage IV/Tier, které zajišťuje sousední továrna Cummins Emission Solutions Plant.

Všechny výrobky Powerpack, které jsou vyrobeny v továrně Darlington, prošly důkladným testováním a schvalovacím procesem. Naši zákazníci mohou klidně spát, protože jim poskytujeme celkovou záruku s veškerým pokrytím po dobu jednoho roku, bez ohledu na počet provozních hodin. Záruka pokračuje i v druhém roce až do doby, dokud využití zařízení nepřesáhne počet 2.000 provozních hodin. Naši zákazníci mají zároveň k dispozici rozsáhlé servisní služby a širokou síť distributorů náhradních dílů. Pokud budete potřebovat naši podporu nebo pomoc, můžete se spolehnout na více než 6.500 autorizovaných servisů po celém světě.

Spolu s Powerpacky s výkonem od 82 kW do 298 kW vyrobenými v továrně Darlington nabízíme i větší, více specializované jednotky s objemem až 1118 kW (1499 hp), které si můžete objednat od Cummins Czech Republic.

O společnosti Cummins Inc.

Společnost Cummins je světová jednička v oblasti pohonných zařízení, která navrhuje, vyrábí a prodává dieselové motory, motory na zemní plyn a s tím související technologie, jako jsou palivové systémy, ovládací prvky, vzduchotechnika, filtry, systémy snižující emise výfukových plynů a systémy elektrického napájení, včetně poskytování servisu. Společnost Cummins Inc. sídlící ve městě Columbus, Indiana (USA), má v současnosti přibližně 48 000 zaměstnanců, kteří se starají o zákazníky ve 190ti zemích světa prostřednictvím sítě cca 600 vlastněných provozoven a cca 650 dalších prodejních míst. V roce 2013 čítal zisk společnosti 1,48 miliardy dolarů z tržeb ve výši 17,3 miliard dolarů. Další informace jsou k dispozici na Twitteru a na YouTube.

Továrna na motory Cummins Darlington

V továrně v Darlingtonu ve Velké Británii se vyrábějí motory již téměř padesát let. Výrobní závod se rozkládá na ploše 23 500 m2 (252 000 čtverečních stop) a práci zde najde více než 400 zaměstnanců. Továrna je proslulá díky vysoké kvalitě svých výrobků, zároveň se může pochlubit rozsáhlými investicemi (více než 35 milionů dolarů) do montážních linek a strojního vybavení za posledních deset let. V současné době jsou z Darlingtonu dodávány motory pro více než 200 zá kazníků z více než padesáti zemí světa. Výrobní závod Cummins Darlington bude zaručeně spolehlivým a odpovědným dodavatelem Powerpacků pro všechna regionální zastoupení na trhu.

Autor: Lukáš Škoda
Foto: www.vredestein.com

Tématické tagy

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek