Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Pojištění v zemědělství má svá specifika

Zveřejněno: 29. 10. 2017

Pokud si říkáte, že jste připraveni na všechna rizika a nic vás nemůže překvapit, tak nepracujete v zemědělství a tento časopis se vám dostal do rukou nějakým nedopatřením. Zemědělství je totiž oblastí, která je neočekávanými událostmi pověstná. Stačí nahlédnout do archivu pojišťoven. Proto se vyplatí volbu pojištění nepodcenit.

Zemědělství je z pohledu pojištění hodně specifickou oblastí, proto při financování mobilních strojů nabízíme farmářům tzv. all risk pojištění, které myslí nejenom na ty běžné, ale i méně obvyklé případy. Ty přitom můžou mít různou příčinu, jako například nešikovnost a nedbalost obsluhy, konstrukční nebo materiálovou vadu, selhání čidla nebo vniknutí cizího předmětu do stroje. To je jen zlomek toho, co se nepředvídaně může stát a co pojištění sjednané u nás pokrývá,” uvedl Hynek Konečný, Industry & Vendor manažer ve společnosti SG Equipment Finance.

Jeho vyjádření poukazuje na to, že nestačí mít pojištění – důležité je mít kvalitní pojištění, které bude pokrývat například i škody způsobené nesprávnou obsluhou. Komplexní strojní pojištění (all risk) lze sjednat za fixní sazbu na celou dobu financování stroje bez ohledu na to, zda jde o úvěr nebo leasing. Samozřejmou součástí této pojistné varianty je i havarijní a živelní pojištění, ale také pojištění proti krádeži a vandalismu.

Výhodnější pojistka přes leasingovou společnost

Pojištění sjednané přes leasingovou společnost může být výhodnější než sjednané přímo u pojišťovny. Co stojí za tím, že leasingová společnost umí nabídnout atraktivní pojištění, popisuje Libor Kašpar, produktový specialista společnosti SGEF, která spolupracuje s předními makléři na pojistném trhu: „K nejsilnějším partnerům pojišťoven patří makléři, kteří pro své klienty umí vyjednat výrazně lepší cenové podmínky a větší rozsah pojištěných rizik, než jaké by získali jako individuální zákazníci.

Další výhody

Další výhodu spojení pojištění s leasingem či úvěrem představuje omezení administrativy. Klient podepisuje všechny dokumenty najednou, pojistné je zahrnuto do splátek a při fakturacích jedná jen s jedním partnerem. Oproti tomu při individuálně sjednaném pojištění klient nejdříve podepisuje smlouvu o leasingu, poté s někým jiným řeší pojistnou smlouvu, jejíž plnění následně vinkuluje ve prospěch leasingové společnosti.

Pojištění přes leasingovou společnost klientům přináší větší komfort a jistotu nejen při uzavírání pojistné smlouvy, ale také v případě pojistné události. Síla leasingové společnosti a makléřů se projevuje i zde – jejich vztahy s pojišťovnami zajistí nadstandardní servis, který klienti ocení zejména při řešení složitých situací.

Co vše zahrnuje all risk pojištění stavebních mobilních strojů ve SGEF:

  • náhlé poškození nebo zničení pojištěného stroje jakoukoliv nahodilou událostí,
  • havarijní pojištění,
  • živelní pojištění,
  • pojištění proti krádeži, loupeži,
  • pojištění proti vandalismu.

SGEF do pojistky nadstandardně zahrne i:

  • GAP1),
  • pojištění pneumatik, lan a pásů,
  • škody způsobené nesprávnou obsluhou,
  • skleněné výplně,
  • elektronické prvky stroje,
  • přepravy stroje jako nákladu,
  • maziva a kapaliny na výměnných dílech,
  • škody způsobené v zahraničí.

PROČ se pojištění SGEF vyplatí:

  • Zajistíme vám i taková rizika, která se běžně nepojišťují.
  • Po celou dobu financování vám zaručíme fixní sazbu pojištění.
  • Pojistný makléř, se kterým spolupracujeme, vám pomůže s vyřízením pojistných událostí.
  • U žádného rizika nestanovujeme limit pojistného plnění. Limitem je vždy jen pojistná cena, a to i v případě krádeže, povodně či záplav.
  • Pojistné zahrnujeme do splátek financování.
¹) Guaranteed Asset Protection = pojištění vyrovnávající v případě havárie rozdíl mezi aktuální tržní cenou a pořizovací cenou
Autor: Kolektiv autorů
Foto: Archiv firmy SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek