Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Pícninářský den ve společnosti Cerea

Zveřejněno: 14. 8. 2017

Zemědělci zaseli již dávno a nyní nastal čas, kdy se v plné míře věnují sklizni a zajištění kvalitní krmné dávky pro svůj skot na dlouhé období zimy. Inspiraci a partnery pro tyto činnosti mohli získat na letošních pícninářských dnech.

Značka CASE IH a pícninářská technika slovinské značky SIP jsou již dlouhou dobu synonymem pro kvalitu a spolehlivost. Právě díky tomuto dokonalému spojení obou značek, které navíc svým barevným sladěním lahodí oku, pomáháme zemědělcům dosahovat výsledné kvality píce. Jsme si totiž vědomi, že výsledná kvalita mléka je to, co v dnešní době udává jeho výkupní cenu, za kterou si pak mohou zemědělci nakoupit pozemky, modernizovat své farmy nebo vydělané peníze investovat do nákupu moderní zemědělské techniky – a kvalita píce je proto důležitý parametr.

Pícninářský den v Havlíčkově Brodě

Abychom potencionálním zájemcům o techniku z našeho portfolia ukázali, co naše technika reálně dokáže v opravdových podmínkách, pořádáme v průběhu měsíce června řadu akcí s názvem pícninářské dny.

Jeden z takových dnů se naposledy konal u našeho obchodního partnera, společnosti CEREA a.s., na letišti v Havlíčkově Brodě, kde se při praktických ukázkách představily traktory CASE IH a STEYR ve spojení s pícninářskou technikou SIP >a technikou pro údržbu krajiny značky TEHNOS.

Co bylo k vidění

Samotné sečení obstarávala souprava složená z traktoru Puma 165 CVX, která dosahuje maximálního výkonu 210SIP koní a jak již název vypovídá, je vybavena plynulou převodovkou CVX. Díky plynulé převodovce CVX je tento traktor velice vhodný pro pícninářský sektor, jelikož dokáže optimálně reagovat sladěním otáček motoru a převodového poměru na hustotu porostu a dané podmínky. Puma byla agregována s trojkombinací SIP o záběru 10 metrů, kdy v čelním závěsu byla osazena diskovou žací lištou SIPSIP DISCSIP 340 a v zadních ramenech SIP DISCSIP 1000. Při následném obracení se představil SIP SpiderSIP 1100/10 se záběrem necelých 11 metrů. Takto velký záběr zaručuje vysoký denní výkon při nízké spotřebě paliva s dosažením výborné kvality rozhozu a kopírování. Nahrabování píce obstarával kompaktní a ryze rakouský profesionál STEYR KompaktSIP 4105 ve spojení s dvourotorovým shrnovačem StarSIP 700/22. Nejdůležitější částí sklizňové linky je však lis, protože výsledný balík je zárukou kvalitně sklizené hmoty. Naše lisy CASE IH s označením RB vynikají perfektním slisováním sklizeného materiálu, jelikož vytvářejí konzistentní balíky stejného tvaru a hmotnosti. Variabilní komora umožňuje lisovat balíky o průměru od 90 do 180SIP centimetrů a jednoduché ovládání stroje zaručuje obsluze především snadnou obsluhu stroje. Na pícninářském dnu mohli zájemci zhlédnout práci lisuSIP RBSIP 455 s HD variabilní komorou s pásy a širokým sběracím ústrojím. Výsledná kvalita balíku zaujala nejednoho návštěvníka.

Autor: Ondřej Adamčík, AGRI CS a.s.
Foto: Ondřej Adamčík, AGRI CS a.s.

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek