Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Pásy Camoplast – vhodné na všechny nejběžnější typy pásových traktorů

Zveřejněno: 20. 9. 2014

Příprava půdy na jakékoli zemědělské práce je vždy náročná nejen z časového hlediska, ale také z důvodů specifik povrchu, které daná lokalita má. Orba a kypření půdy, které má zabránit jejímu zhutnění, může být výrazně podpořena správnou volbou pásu pro zemědělský stroj, který práce na poli vykonává. Obzvláště to platí v případě pásových traktorů.

Zemědělské pásy Camoplast, určené pro pásové traktory, jsou ve své kategorii považovány za špičku v oboru. K jejich reputaci přispívá zejména to, že jsou vhodné pro aplikace na nejrůznějších typech povrchů i jejich kombinace. Díky vlastnostem použitých materiálů i nejmodernější technologii použité při jejich výrobě, mají tyto pásy vynikající životnost. Patentované složení směsi použité při výrobě pásu přináší extrémní odolnost jeho vzorku. Speciální jádro pásu vyrobené technologií tzv. jednolitého jádra poskytuje plynulý výkon a dlouhou životnost.

Camoplast pásy jsou ve třech řadách

Camoplast nabízí pásy ve třech základních řadách. Pásy pro extrémní aplikace za řady Extreme Application Track jsou navrženy pro tvrdé až abrazivní půdy v náročných zemědělských aplikacích. Zákazníkovi, který si pás této řady pořídí na svůj traktor, půjde především o co nejvyšší trakci a životnost pásu jako takového, protože se může setkávat až s kamenitým povrchem. Tento typ pásů zároveň nabízí nejlepší vlastnosti pro jízdu stroje na silnici. Přesouvání traktorů obutých těmito pásy po komunikacích proto nepředstavuje problém.

Už samotný robustní design vzorku pásů Camoplast zajišťuje vždy vynikající trakci, v Camoplastu však při navrhování pásů počítají také s možností, že v některých případech je narušení povrchu nežádoucí. Camoplast si je dobře vědom toho, že v zemědělských aplikacích se objevují také půdy mokré a lepkavé, kde právě nadměrné zhutnění povrchu nebude pro další zemědělské práce vhodné. Stejně tak se objevují půdy jílovitého charakteru, avšak s nutností zachovat správnou míru provzdušnění. Úskalí, které souvisí s potřebou dobré trakce a vzdušností půdy řeší řada pásů Extreme Ag track.

Výběr konkrétního pásu vždy závisí na typu půdy a na podmínkách, kde zákazník svůj stroj používá. Podle typu povrchu, druhu práce, kterou stroj vykonává a požadavků na výdrž pásu, se snažíme vybrat ten nejvhodnější, tak aby zákazníkovi vyhovoval,” vysvětluje stručně kritéria výběru nového pásu Martin Křístek, produktový manažer společnosti ČEMAT, dodavatele pásů Camoplast na český a slovenský trh.

V případě lehkých zemědělských aplikací na neabrazivním povrchu by Martin Křístek nabídl řadu pásů označovanou jako General AG Track. Tyto pásy nerezignují na kvalitu značky Camoplast, nabízí však vynikající cenu v poměru k životnosti vzorku pásu. Pro vysoce abrazivní povrchy se však nedoporučují.

Vždy nás také zajímá typ původního pásu a to, jak se osvědčil v daném terénu. Podle jeho výdrže a spokojenosti zákazníka se také řídíme,” doplňuje Martin Křístek.

Pásy Camoplast jsou vhodné na všechny nejběžnější typy pásových traktorů. ČEMAT je dodává ve velikosti 368mm až 914mm včetně. Pomyslnou třešničkou na dortu při setkání s pásem Camoplast je pak komfort pro řidiče během jízdy stroje, kterou správně vybrané pásy také ovlivní.

Dodejce pásů – bohumínský ČEMAT

Na český trh dodává pásy značky Camoplast bohumínský ČEMAT. Gumové pásy v nabídce ČEMATu zahrnují rozměry od 130 mm až do 800 mm včetně, a to nejen pro zemědělské stroje. ČEMAT se vedle gumových pásů zabývá také radiálními a diagonálními traktorovými pneumatikami, pneumatikami pro stavební stroje a dalším příslušenstvím pro stavební a manipulační techniku včetně přídavných zařízení a koleček pro aplikace v logistice a přepravě materiálu.

Autor: Mgr. Tereza Hlaváčová
Foto: Archiv firmy Porgest a.s.

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek