Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Od lesnických strojů a zemědělské techniky až po stavební a komunální stroje

Zveřejněno: 7. 12. 2017

O společnosti AGRIIMPORT PLZEŇ, s.r.o. jsme vás informovali již v loňském roce. Pro občerstvení informací úvodem připomeneme, že firma působí na českém trhu již od roku 1991 jako prodejní a servisní organizace nejen malé zemědělské mechanizace a motorových strojů, ale je také celorepublikově známa zejména jako autorizovaný a akreditovaný dealer světoznámých značek, a to italského výrobce SEPPI M, finského výrobce FARMIforest, rakouské značky AUER a tuzemského výrobce LASKI.

Fréza SEPPI M typ MIDIFROST DRAGO při drcení větví v sadu a sběru biomasy

V roce 2018 AGRIIMPORT představí na veletrhu SILVA REGINA pořádaném společně s veletrhem TECHAGRO v Brně také dalšího tentokrát německého výrobce štípačů značky STOCKMANN.

V tomto čísle AGROjournalu jsme pro vás vybrali některé stroje výrobců SEPPI M, FARMIforest a LASKI, které jsou významnými pomocníky v zemědělství, ale také ve stavební a komunální technice.

Začněme značkou SEPPI M. Stroj z produkce tohoto výrobce je využíván nejen v zemědělství jako rekultivační stroj upravující velké zarostlé plochy snižující se zemedělské výměry (např. pro následné pícninářské hospodaření a případně pro výsadbu nových sadů či lesních porostů apod.), ale také pro stavebnictví, např. při budování a rekultivaci cest. Jde o multifunkční strojMIDISOIL DT, který zpracovává kmeny a také dřevo. Kameny drtí až do průměru 20 cm na menší kamenivo a zapracovává vše do hloubky 25 cm. Dřevo dokáže zpracovat až do síly 25 cm, a to stojící i ležící. Tento stroj lze nasadit i jako rotační kultivační pluh.

Údržba porostů

Velmi dobře poslouží také fréza SEPPI M typ MIDIFORST DRAGO při drcení větví v sadu a sběru biomasy. Je vhodná pro kompostárny, bioplynky aj... stroj drtí dřevo a nálety až do síly 12 cm!

Velkoplošná údržba luk a pastvin vyžaduje těžké mulčovače. Na obrázku vidíme stroj SEPPI M typ OLS MULTIPLA 600 se záběrem 6 metrů, ale je možné nabídnout stroj i se záběrem 5 a 7 metrů.

Tvrdé těžké mulčovače jsou stále více žádanější, dokáží totiž zpracovat také vysoké a zarostlé porosty, drtí odřezky větví v sadech či vinicích. Například z programu SEPPI M můžeme nabídnout typ S 9 dyna likvidující nálety, větve a buřeň až do síly 9 cm!

Mimořádnou pozornost na letošní (2017) Země živitelce budil také finský automatický štípač palivového dřeva FARMIforest typ MASTERSPLIT WP 36 TR. O tento stroj se zajímali nejen lesníci a zemědělci mající ve svém vlastnictví lesní pozemky, ale zejména i představitelé obcí. Jedná se o levný stroj, který zajistí zpracování nepotřebného palivového dřeva z obecních lesů a navíc zajistí i zaměstnanost pro důchodce a zároveň službu občanům, kteří těžce zvládají ruční zpracování paliva.

Další technika

Rádi se zmíníme také o novince od tuzemského výrobce LASKI – drážkovači TR 120 H, který vás překvapí nejen pracovním výkonem a technickými parametry, ale také i zajímavou cenou. Budí velký zájem zejména u zástupců firem, které budují vodoteče, pokládají v nezámrzné hloubce kanalizace nebo kabely. Podobně zaujal i štěpkovač LASKI – zejména typ LS 160 DW.

Více informací najdete na stránkách www.agriimport.cz.

Autor: Jiří Kadlec, Jarmila Burešová
Foto: Archiv autora

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek