Dnes je 12.5. – svátek slaví Pankrác

Nové zemědělské stroje již sjíždějí z linek na pláštích Mitas Premium

Zveřejněno: 15. 3. 2015

Klíčoví světoví výrobci zemědělské techniky začali obouvat pláště řady Mitas Premium jako první montáž nových strojů. Jak společnost Mitas oznámila v listopadu, pláště značky Continental budou od ledna 2015 nahrazovány pneumatikami řady Mitas Premium u všech významných výrobců zemědělské techniky.

Radiální zemědělské pláště zahrnuté do řady Mitas Premium jsou určeny pro výkonné stroje. Jsou to například pláště Very High Flexion (VF) HC 1000 a HC 2000 a Super Flexion Tyres (SFT), které patří k technologicky nejpokročilejším pneumatikám na trhu.

Přední výrobci zemědělské techniky, jako jsou AGCO, CLAAS, Case IH, John Deere a SAME DEUTZ-FAHR, podpořili uvedení plášťů řady Mitas Premium a začali obouvat tyto pneumatiky na stroje, které právě sjíždějí z výrobních linek,” uvedl Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas. „Jsme velice hrdí na podporu, které se nám dostalo ze strany našich klíčových partnerů. Jejich důvěru ve výrobek nadstandardní kvality nezklameme,” dodal Mabin.

Mitas se chce dlouhodobě soustředit na podporu jedné prémiové značky a tou značkou je Mitas. Nová řada Mitas Premium dosahuje stejných kvalit jako prémiové pláště Continental, některé výrobky Mitas, například pláště SFT nebo HC 1000 a HC 2000, jsou technologicky ještě vyspělejší. Mitas vyrábí pláště Continental v licenci od roku 2004.

Řada Mitas Premium se skládá z přeznačených plášťů Continental, ale především z nových produktů vyvíjených a vyráběných výhradně pod značkou Mitas. Pro evropské trhy ji v současné době tvoří několik typů pneumatik. Vedle zmiňovaných plášťů SFT pro výkonné traktory, kombajny a valníky na obilí jsou to také nové pláště VF, konkrétně HC 1000 a HC 2000. Mezi další zástupce řady Mitas Premium patří SFT IF (Improved Flexion), CHO (Cyclic Harvesting Operation), SST (Silent Speed Tyre), AC 65, HC 70, AC70 T, AC85 Row Crop, AC90 Row Crop a AGRITERRA.

O společnosti MITAS a.s.

MITAS a. s. je jedním z největších světových výrobců zemědělských pneumatik. Mitas vyrábí a prodává pneumatiky pod třemi značkami: vlastní Mitas a Cultor a licenční Continental. Kromě toho MITAS a. s. vyrábí a distribuuje široký sortiment průmyslových a motocyklových pneumatik se značkou Mitas. MITAS a. s. je členem ČGS HOLDING a. s. a provozuje tři výrobní závody v České republice, jeden v Srbsku a jeden v USA a udržuje svou globální prodejní a distribuční síť.

Autor: Aleš Kosina
Foto: viz popisky

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek