Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová řada Deutz-Fahr 6 a 7 na výstavě Opolagra

Zveřejněno: 5. 9. 2017

Na výstavě Opolagra se ukázaly novinky firmy Deutz-Fahr – modely traktorů z řady 6 a 7. Firma rovněž pro své zákazníky připravila nové zákaznické centrum, v němž se mohou obšírně seznámit s firmou, jejími stroji, ale i třeba historií.

Jak v praktických, tak ve statických ukázkách na výstavě Opolagra v Polsku se představily traktory Deutz-Fahr nové řady 6 a 7. V řadě 6 je k dispozici 12 modelů (výkon od 156 do 226 koní), 3 typy převodovek a 2 typy kabin. Hlavní novinkou je však převodovka. Na výběr jsou 3 typy převodovek.

Typy převodovek

Převodovka PowerShift, převodovka s plynule měnitelným převodem (modely TTV – pokrývají rozsah rychlostí 0,2–40 km/h nebo 50 km/h, k dispozici je nový software) a konečně plně automatická nová převodovka RCShift. Nová převodovka RCShift je výsledkem spolupráce firmy Deutz-Fahr a ZF. Firmy se inspirovaly u automobilového průmyslu.

Řada 7

Nová řada 7 byla speciálně vyvinuta pro poskytovatele služeb a velké zemědělské podniky. Řada zahrnuje dva modely o výkonu 226 a 246 koní.

Traktory jsou rovněž osazeny novou kabinou Maxi Vision 2, ve které se nachází nová loketní opěrka s joystickem MaxCom. Ani u těchto modelů nechybí volitelný balíček LED osvětlení. Nová řada 7 je již od výroby vybavena nejmodernějším systémem Deutz-Fahr – precizní zemědělství. V kabině se nachází také iMonitor 2,0.

Nové zákaznické centrum dokončeno

Deutz-Fahr nedávno otevřel nové zákaznické centrum s názvem Deutz-Fahr Aréna. Od června tohoto roku poskytuje Deutz-Fahr Aréna zemědělcům a dodavatelům nevšední zážitek v domovském městě značky v bavorském Lauingenu: v rekordním čase – za 10 měsíců – bylo postaveno kompletní centrum pro zákazníky na více jak 3 800 m2, které ještě více přiblíží tuto značku svým zákazníkům.

Objem vstupního komplexu je 38 000 m3. Dvoupodlažní budova disponuje výstavní halou, Deutz-Fahr muzeem, kinem, Deutz-Fahr obchodem, kavárnou a školicími místnostmi. V souvislosti s tím se návštěvníci mohou seznámit a vyzkoušet si high-tech traktory právě v Lauingenu. V Deutz-Fahru myslí i na své budoucí zákazníky, pro mladé návštěvníky je k dispozici speciální dětský koutek.

Ohlédnutí za úspěšnou historií

Prezentace tradičních hodnot značky Deutz-Fahr bylo také úkolem zohledňovaným při plánování arény. Muzeum značky znázorňuje všechny milníky historie společnosti, počínaje prvním sériově vyráběným traktorem Deutz, MTH 222 z roku 1927, Deutz 11er, který v třicátých letech zahájil masovou mechanizaci zemědělství a slavné poválečné modely z řady D. Řady 05 a 06 a první modely DX a Agro mají také své místo v muzeu o rozloze 600 m2. Stálá expozice je doplněna dvěma modely traktorů Intrac a kombajnem Actor. V multimediálním koutku mohou návštěvníci a zájemci procházet videoarchiv značky a sledovat ty nejlepší filmy.

Autor: Milan Jedlička, Agroportal24h.cz
Foto: Deutz-Fahr a autor

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek