Dnes je 13.5. – svátek slaví Servác

Michelin představuje mobilní aplikaci pro výpočet tlaku zemědělských pneumatik

Zveřejněno: 20. 4. 2015

Vyšší produktivita, bezpečnost na silnici a ochrana půdy je nyní možná prostřednictvím jednoho tlačítka.

Michelin nabízí farmářům přístup k jednoduché mobilní aplikaci, která v sobě obsahuje celou řadu unikátních funkcionalit. S kalkulátorem tlaku MICHELIN získáte údaje o vhodném tlaku v pneumatikách formou fotky během několika kliků.

Použití kalkulátoru tlaku MICHELIN je přímočará 3stupňová aplikace:

  • Zadej zatížení přední a zadní nápravy.
  • Zadej typ pneumatiky, která se nachází na přední a zadní nápravě a vyber značku traktoru.
  • Vyfoť prostřednictvím svého mobilního telefonu traktor. Aplikace přesně vyhodnotí a spočítá rozložení hmotnosti a ostatní potřebné údaje. Jedná se o jediné takovéto řešení na trhu.

Kalkulátor tlaku MICHELIN Pressure Calculator může okamžitě spočítat vhodný tlak v pneumatikách pro žádoucí rychlost a zatížení. Tím umožňuje zemědělcům zjistit správný tlak a zároveň garantovat bezpečnost na silnicích a ochranu půdy.

Mobilní aplikace kalkulátor tlaku MICHELIN je k dispozici zadarmo pro Android zařízení. Ke stažení bude i pro uživatele mobilních zařízení Apple od ledna 2015. Je dostupný v těchto světových jazycích: francoužština, angličtina, němčina a španělština.

O společnosti

Společnost Michelin byla založená v roce 1889. Česká pobočka Michelinu byla založena 31. ledna 1995 jako součást skupiny Michelin. Michelin se v České republice stará o prodej pneumatik pro osobní vozy, nákladní automobily a zemědělské stroje. Udržuje si přední postavení jak na trhu s pneumatikami, tak ve službách spojených s cestováním.

Michelin v číslech

V současné době vlastní Michelin 67 továren v 17 zemích. 6000 lidí pracuje ve výzkumu a vývoji v Technologických centrech na 3 kontinentech (Severní Amerika, Evropa a Asie). Celkově má Michelin 111 200 zaměstanců po celém světě. Vyrobeno bylo již 171 milionů pneumatik plus více než 13 milionů map a průvodců prodaných ve více než 170 zemích a 1,2 miliardy cestovních plánů vygenerovaných prostřednictvím ViaMichelin. Ročně věnuje společnost 600 milionů EUR na výzkum a vývoj. Čistý roční obrat v roce 2013 činil 20,2 miliard EUR.

Autor: Daniel Cahel
Foto: FUCHS Oil Corporation (CZ), spol. s r. o.

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek