Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Manipulátory Dieci zvyšují vaše zisky

Zveřejněno: 4. 3. 2015

Firma MANATECH CZ přináší na český trh další novinku, která se jistě stane nepostradatelným a spolehlivým pomocníkem nejen ve stavební technice, ale i v zemědělství. Stroje Dieci v sobě nyní spojily základní koncepci manipulátoru – přední pevnou nápravu a zadní výkyvnou s osvědčenou koncepcí zemědělských traktorů, kde je přední náprava výkyvná a zadní pevná.

Dieci vyvíjí a vyrábí teleskopické manipulátory již od roku 1982. Jsme hrdi na naše dlouholeté zkušenosti ve stavebním sektoru i v zemědělství. Díky našim schopnostem porozumět přáním zákazníků a splnit je, dodáváme stroje do celého světa a zvyšujeme náš podíl na trhu.

V roce 2014 jsme uvedli na trh manipulátor Dieci Agri Plus VS EVO 2 se zcela novým systémem pohonu. Tento stroj měl premiéru na výstavě Techagro 2014 a předcházela jí významná propagační a charitativní akce. Autorizovaný dovozce strojů Dieci do ČR, společnost MANATECH CZ, uskutečnil rekordní jízdu s manipulátorem Dieci Agri Plus 40.7 VS EVO 2 v délce 878 km.

Během rekordní jízdy tak dovozce manipulátorů DIECI otestoval zcela nový systém pohonu, který je poprvé použit mezi teleskopickými manipulátory. Unikátnost řešení spočívá v použití dvou hydromotorů, které jsou připojeny k mechanické převodovce a pracují na sobě nezávisle, případně oba najednou. Při jízdě do kopce, tahání přívěsu nebo při práci v silážním žlabu hydromotor s variabilním průtokem vytvoří maximální krouticí moment a dodá tolik potřebnou sílu, přičemž menší hydromotor s pevným průtokem a většími otáčkami neustále dodává stroji rychlost. Při jízdě po rovině pracuje jen jeden hydromotor (menší s pevným průtokem) a druhý se zcela odpojí od čerpadla, a tak nespotřebovává žádnou energii a dodatečně neohřívá olej. Tento systém v porovnání s hydrodynamickým systémem šetří 20 % paliva. Přednosti nového systému pohonu se prokázaly i během rekordní jízdy.

Nyní již tyto stroje pracují u zemědělců v ČR a ti u nich oceňují zejména možnosti volby toho nejvhodnějšího režimu pohonu pro jejich práci.

Vlastnosti manipulátoru

U těchto strojů jsou k dispozici 4 režimy – traktorový, který umožňuje jízdu až 40 km/hod., nakladač, kdy se výrazně zostří reakce motoru na sešlápnutí plynu, ekonomický režim, se kterým šetříte palivo, nebo režim plazivých rychlostí pro pomalý citlivý přesun a jemné dojetí.

Zemědělci si také chválí možnost používání více funkcí najednou. Všechny manipulátory Dieci jsou nyní vybaveny ovládacím joystickem s možností rozdělení průtoku do více sekcí rozvaděče najednou. To umožňuje výkon dvojice hydraulických čerpadel, které do okruhu dodávají až 210 litrů oleje za minutu při tlaku 240 bar.

Kromě 20 % úspory paliva získané novým systémem pohonu naše testy prokázaly, že dalších 7 až 8 % nafty ušetří vlastníci Dieci Agri Plus díky zcela novému ventilu Control Plus. Tento ventil zaručuje maximální rychlost klesání výložníku i při minimálních otáčkách motoru. Ve skutečnosti rychlost klesání závisí pouze na poloze ovládacího joysticku a ne na otáčkách motoru. Kromě úspory zvyšuje Control Plus také citlivost ovládání a je připraven k okamžitému nasazení i při zimních mrazivých ránech.

Spokojenost zákazníků

Vysoká přepravní rychlost, produktivita stroje a spolehlivost manipulátorů Dieci přesvědčila již mnoho zákazníků. Jen jeden příklad z českého prostředí. V roce 2013 byl dodán stroj Agri Plus 40.7 VS zákazníkovi v Podkrkonoší. Na podzim 2014 měl stroj naloženo více než 100 000 m3 štěpky. Stroj pracoval spolehlivě s nízkými náklady. Zákazník rozšířil své obchodní aktivity a musel pořídit druhý manipulátor. Opět si po vlastních zkušenostech se strojem a servisem vybral Dieci Agri Plus VS od společnosti MANATECH CZ. Dodání stroje je plánováno na leden 2015.

Ověřená kvalita

Dieci nabízí servis, jaký patří k vlajkové lodi. Servisní tým MANATECH CZ absolvoval náročný tréninkový program přímo u výrobce. Speciální systém řízení skladových zásob umožňuje všem servisním střediskům přístup do databáze a objednání dílů. V případě požadavku jsme schopni do 24 hodin dodat 91 % požadovaných náhradních dílů.

  • Dieci je držitelem světového rekordu v nejdelší jízdě uskutečněné manipulátorem.
  • Dieci dodává teleskopické manipulátory pro několik armád NATO.
  • Dieci je držitelem prestižních ocenění z různých mezinárodních výstav.

Přesvědčte se, že Dieci je výbornou volbou i pro české zemědělce! Kontaktujte našeho specialistu a vyzkoušejte si Dieci na vlastí farmě! Jiří Dvořák – tel.: +420 777 784 257, e-mail: dvorak@manatech.cz.

Autor: Miloš Lesina
Foto: Archiv společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek