Dnes je 12.5. – svátek slaví Pankrác

LINDAB STAVBY: komplexní řešení pro zemědělské stavby všeho druhu

Zveřejněno: 3. 5. 2015

Jednoduchý vzhled, rychlá a snadná výroba, nenáročná údržba, vysoká požární odolnost a mnoho dalších výhod – to vše jsou charakteristické znaky zemědělských staveb, na jejichž konstrukci se podílí švédská společnost LINDAB s.r.o. Firma patří mezi přední výrobce stavebních komponentů z oceli, jejichž kombinací poskytuje kompletní řešení pro stavby nejrůznějšího druhu.

Opláštění zemědělské haly v Bělokozlech. Ocelový skelet byl opláštěn trapézovými plechy Lindab Coverline se sekundární konstrukcí z tenkostěnných profilů Lindab a odvodněním Lindab Rainline.

Firma LINDAB zajišťuje vše potřebné pro zemědělské stavby: od poradenství až do dodání hotové stavby včetně následného servisu. Spektrum staveb je velmi široké a díky svým vlastnostem mají LINDAB STAVBY široké možnosti využití také v zemědělství: haly od Lindabu mohou sloužit např. jako sklady, garáže pro traktory, stáje pro koně a dobytek či jízdárny. Současně mohou plnit i administrativní funkci, když zemědělské firmy potřebují jako součást svého areálu také kanceláře.

Sklad osiv Hrubčice.
Sklad osiv Hrubčice.

Stavby od Lindabu: ekonomické, ekologické a nízkoenergetické

LINDAB STAVBY mají řadu výhod. Lze je charakterizovat třemi přívlastky: ekonomické, ekologické a nízkoenergetické. Petr Hynšt, technický manažer společnosti Lindab s.r.o., k tomu uvádí: „Jde o stavebnicový systém – výrobu na míru, která nejen šetří náklady, ale vzhledem k minimu odpadu je i ekologická. Další výhodou je variabilita skýtající široké možnosti využití ve velmi různorodých stavbách. Důležitá je také rychlost výstavby díky tomu, že probíhá tzv. suchým procesem bez použití vody. Dalšími charakteristickými rysy je nízká hmotnost a úspory energií. Naše projekty tak bez problémů dosahují požadovaných parametrů pro nízkoenergetické a pasivní stavby. V neposlední řadě je třeba zdůraznit kvalitní servis, který v rámci produktu LINDAB STAVBY poskytujeme.

Sklady a administrativní budova Vsetín
Sklady a administrativní budova Vsetín
Skladová hala Bučovice
Skladová hala Bučovice

LINDAB STAVBY v zemědělství: na míru a s dlouhou zárukou

Zemědělské stavby Lindab o rozponech 10 až 40 m se sedlovým nebo pultovým tvarem střechy o sklonu 2° až 25° jsou navrhovány a dodávány na míru podle požadavků investora. Jedná se o nosné konstrukce Lindab Construline z plnostěnných svařovaných rámů, pro které je charakteristický jednoduchý vzhled, rychlá a snadná výroba, nenáročná údržba a vysoká požární odolnost. Objekty mohou mít buď klasické skládané pláště nebo mohou být opláštěny sendvičovými panely od Lindabu. V přípravné fázi zajistí Lindab projektovou dokumentaci (vždy individuálně pro konkrétní zakázku) včetně statického výpočtu. Lindab poskytuje na nosnou konstrukci a opláštění záruku 5 let, na povrchovou úpravu opláštění pak dokonce 15 až 30 let podle zvoleného povrchového systému. Švédský mezinárodní koncern Lindab patří mezi přední výrobce stavebních komponentů z oceli, jejichž kombinací poskytuje kompletní řešení pro stavby nejrůznějšího druhu. Česká dceřiná společnost koncernu, Lindab s.r.o., tuto širokou škálu záběru zastřešuje pod komplexní produkt LINDAB STAVBY.

Více o stavbách od Lindabu a systému Lindab Construline na stránkách www.lindab-stavby.cz.

Autor: LINDAB s.r.o.
Foto: Archiv redakce

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek