Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Hvězda demo programu pro zemědělce: kolový nakladač Cat® 930M

Zveřejněno: 18. 6. 2017

Produktové portfolio výrobce Caterpillar obsahuje také řadu strojů, určených pro zemědělské či lesnické aplikace. Z nabídky oficiálního prodejce značky Cat® v České republice, společnosti Zeppelin CZ, vám tentokrát představíme kolový nakladač Cat® 930 z nové série M. Tento typ byl aktuálně zařazen do tzv. DEMO programu – tedy je možné si jej od společnosti Zeppelin CZ zapůjčit a vyzkoušet si, co nový nakladač umí a jak se hodí do konkrétního zemědělského provozu.

Řada M nastavuje nová měřítka v produktivitě

Už předchozí řada kolových nakladačů s označením K (924K, 930K, 938K) sbírala u zemědělců plusové body zejména díky nízké spotřebě paliva a širokému rozsahu použití. V nové řadě M najde obsluha stroje několik dalších vylepšení, které usnadňují provoz a zvyšují celkovou efektivitu stroje. Podobně jako u série K i tady je úspora paliva zaručena perfektním sladěním všech klíčových komponentů stroje – počínaje elektronicky řízeným hydrostatickým pohonem, motorem Cat® 7.1 ACERT s velkým točivým momentem při nízkých otáčkách, až po výkonnou hydrauliku. Stroj je osazený automaticky řízeným emisním modulem (přidávání roztoku AdBlue), který se spolu s filtrem pevných částic postaral o splnění emisních norem stupně 4 (EU).

Nastavení několika funkcí stroje najednou jedním stiskem tlačítka – takový je současný trend v Caterpillar. Ovládání je hračkou díky velkému barevnému displeji.
Nastavení několika funkcí stroje najednou jedním stiskem tlačítka – takový je současný trend v Caterpillar. Ovládání je hračkou díky velkému barevnému displeji.

Další přednosti

Co dalšího mohou zemědělci na novém nakladači ocenit? Novinkou je možnost předvolit si některý z přednastavených režimů výkonu, a to prostřednictvím barevného LCD displeje (oproti sérii K je displej větší a s vyšším rozlišením). „Jednoduše pomocí jednoho tlačítka si strojník navolí optimální nastavení stroje pro danou aplikaci, což pomáhá snižovat přímé provozní náklady, ale snižuje se i celkové opotřebení stroje, čímž klesají i dodatečné náklady na servis,” zmiňuje jednu z výhod „zkušebního” nakladače Cat® 930M Pavel Škopek, předváděcí technik společnosti Zeppelin CZ. Právě on má ve společnosti na starosti DEMO program a má tedy dokonalý přehled o tom, jak se konkrétní stroje osvědčily v praxi a co mohou svým potenciálním majitelům nabídnout. „Nová 930M v konfiguraci AGRO je pro zemědělce ideální. Stroj může být nakonfigurován tak, že jeho výsypná výška je až pět metrů, což zemědělci ocení například při nakládce vysokých valníků. Z dalších výhod bych kromě nízké spotřeby vyzdvihnul i komfortní kabinu s bezkonkurenční úrovní vnitřního hluku,” (64 dB(A) – pozn. autora) dodává Pavel Škopek.

V případě zájmu o DEMO program k tomuto nakladači neváhejte a obraťte se na některého z lokálních prodejců společnosti Zeppelin CZ. Kontakty a další informace jsou dostupné na www.zeppelin.cz.

Silážování, manipulace s hnojem, nakládka valníků nebo údržba areálu &ndash; tady všude je nakladač Cat<sup>&reg;</sup> 930M jako doma.
Silážování, manipulace s hnojem, nakládka valníků nebo údržba areálu &ndash; tady všude je nakladač Cat<sup>&reg;</sup> 930M jako doma.
Autor: Jan Rybář
Foto: Archiv autorů a Shutterstock

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek