Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Continental: Zemědělské pneumatiky nabité inovacemi

Zveřejněno: 5. 1. 2018

Continental, který je mimo jiné i dodavatelem komponentů a systémů pro zemědělské prvovýrobce, už začátkem minulého roku avizoval zahájení výroby zemědělských plášťů. Řada produktů pro zemědělce pod značkou Continental – jako například traktorové gumové pásy, pásové dopravníky, převodovky, senzory nebo systémy pro řízení výfukových plynů - bude rozšířená o další sortiment – pneumatiky. Continental zemědělcům nabídne komplexní řešení pro vyšší výkonnost - při zachování šetrnosti k životnímu prostředí a udržitelnosti zdrojů.

(foto Shutterstock)

Continental navazuje na tradici výroby zemědělských plášťů, které vyráběl až do roku 2004. Výroba nových zemědělských produktů je v jednom z koncernových výrobních závodů v portugalském městě Lousado. Investice do nové výrobní haly ve výši více než 1,3 mld. Kč ve spojení s motivovaným a zkušeným výrobním týmem dává jasný signál, že produkty Continental jsou produktem plné inovací. Přímo v novém výrobním závodě vzniklo speciální zkušební a vývojové centrum pro inovace výhradně zemědělských plášťů – s důrazem na maximální výkonnost výrobků.

Jako první vstupují na náš trh dezény s označením Tractor85 a Tractor70. Už z názvu je patrné, že jde o zástupce 85 a 70profilové řady. Konstrukéři si velmi dobře uvědomují aktuální trendy v zemědělství, kterými jsou zejména rostoucí rychlost a váha strojů a také neustále se zvyšující výkon.

Tomu se podřizuje i konstrukce plášťů Continental. Charakteristickým znakem obou zcela nových dezénů je inovovaná patka a nová technologie kostry pláště. Materiálová skladba patky je specifická větším množstvím použitého materiálu – pro lepší dosednutí patky a její fixaci na ráfek jsou použity zcela nové materiály. Pro kostru pláště jsou použita nová nylonová vlákna s vyšším počtem spirál. Proti klasické textilní konstrukci je tak kostra lépe připravena snášet každodenní realitu, kdy i při extrémním nárazu na cizí předmět lépe absorbuje energii nárazu.

Dezén Tractor85 nastavuje nové standardy u 85profilových plášťů. Je to univerzální dezén pro široké spektrum využití – od polních prací po jízdu po silnici. Mimo jiné je velmi šetrný k travnatému podloží – díky vnitřnímu hustému překryvu záběrových zubů v koruně pláště. Hrany záběrových zubů jsou zaobleny u obou nových dezénů, průjezdy mezi plodinami jsou tak mnohem méně agresivnější vůči rostoucí úrodě.

Dezén Tractor70 je robustní dezén, který je zkonstruovaný pro vyšší efektivitu práce. Kombinace vyššího zátěžového indexu a maximální povolené rychlosti v indexaci D (do 65 km/h) z něj činí ideální řešení pro všechny typy zemědělských operací. Díky rychlosti do 65 km/h jej zákazník může používat pro rychlejší transporty po silnici. Naopak pro klasické polní práce se nabízí možnost regulace tlaku o 0,3 baru při zachování nosnosti jako u standardní rychlostní indexace B, tj. do rychlosti 50 km/h. Zákazník tak může posunout benefity tohoto pláště ještě o kus dál – a využívat přínosů většího záběru a menšího utužení půdního podloží.

Produktové portfolio radiálních zemědělských plášťů, které Continental plánuje v průběhu dvou let uvést na trh, čítá celkově více než sto rozměrů. Po 70 a 85profilových pláštích přijde na řadu profilová řada 65, na kterou naváží kombajnové, manipulátorové a kultivační pláště.

Autor: Magda Nagy
Foto: Continental, Shutterstock

Tématické tagy

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek