Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Continental se vrací k výrobě zemědělských pneumatik

Zveřejněno: 9. 12. 2017

V Portugalsku, nedaleko města Porto, leží město Lousado. Zde se dne 6. září konalo slavnostní otevření nového výrobní závodu na výrobu zemědělských pneumatik Continental a s ním i představení nových radiálních pneumatik s názvem Tractor70 a Tractor85. Otevření se zúčastnilo vedení firmy Continental, zástupci vlády Portugalska, novináři z mnoha zemí světa a další hosté. Naše redakce nechyběla, a tak vám můžeme přinést nejdůležitější informace a podělit se o postřehy.

Prohlídka nové haly

Po slavnostním přestřižení pásky následovalo prohlédnutí nových prostor a ukázka části výroby radiálních pneumatik Tractor70 a Tractor85.

V krátkém projevu zástupce portugalské vlády (Manuel Caldeira Cabral, ministr hospodářství) poděkoval, že v Lousado vznikly nové pracovní příležitosti. Vysvětlil, že nejdůležitější, co stát má, jsou lidé a jejich potenciál. Proto je cílem současné vlády zlepšovat vzdělání lidí, pomoci firmám vytvářet nové pracovní příležitosti, zlepšovat infrastrukturu země, spojit dálnicí jih země se severem.

Nikolai Setzer, člen výkonné rady společnosti Continental AG a ředitel divize pneumatik zmínil, že zpočátku společnost Continental váhala, kde závod postavit. Zvažovala se Francie, Polsko a Portugalsko. Nakonec vyhrálo Portugalsko. Důvodů pro bylo hned několik. Předně má tato země s výrobou pneumatik mnohaleté zkušenosti, výrobky jsou na velmi vysoké úrovni, nabízí velmi dobrou infrastrukturu (sami jsme jeli kus cesty po dálnici, která měla v jednom směru 3–4 pruhy), navíc tu byla i vládní podpora. Začalo se tedy budovat v Portugalsku. Continental tu tak bude moci zahájit výrobu zemědělských pneumatik se svými prvními prvotřídními radiálními pneumatikami pro zemědělské práce. Dále pan Setzer řekl: „Opětovný vstup do segmentu zemědělských pneumatik je pro nás důležitým krokem na cestě k růstu divize pneumatik. Během několika minulých let jsme se zavedením pneumatik pro přístavní a zemní stroje dokázali úspěšně expandovat na trh speciálních pneumatik. Nabídka zemědělských pneumatik doplňuje řadu našich výrobků pro používání mimo silnici.

Navíc přítomným ukázal plány firmy Continetal do roku 2025. Continental si v nich klade za cíl patřit mezi tři největší lídry na světě, profitovat a být známý jako nejspolehlivější partner díky vynikajícím výrobkům a poskytování řešení zákazníkům.

Robustní pneumatiky Tractor70 a Tractor85: pro maximální efektivitu zemědělských strojů

Následně jsme měli možnost pohovořit s techniky firmy Continental o tom, jak se pneumatiky vyvíjely, v čem se liší od předchozích atd. Od Ralfa Kriegere, vedoucího oddělení vývoje produktů společnosti, jsme se dozvěděli, že na vývoji nových pneumatik pracovali tři roky. Obě pneumatiky – Tractor70 a Tractor85 jsou určeny pro traktory. Vykazují extrémní robustnost a odolnost – při současném zajištění vysoké úrovně jízdního komfortu, šetrné manipulace a silné trakce v terénu. Jsou vybavené novou technologií patek a vyrábějí se z inovativního nylonového materiálu, na který je pod názvem N.flex podána patentová přihláška. Pneumatiky jsou opatřené značkou „Engineered for Efficiency”. To zjednodušeně znamená, že jsou zkonstruované nejen pro zvýšení výkonu zemědělských strojů a kvality jejich práce, ale zároveň jsou finančně efektivní.

Do roku 2019 se sortiment pneumatik Continental Tractor 70 a Tractor 85 rozšíří na celkem 100 velikostí.

Výroba v závodě Lousado s nejmodernější výrobní technologií

Současně s uvedením výrobků Tractor70 a Tractor85 na trh zahajuje Continental také výrobu zemědělských pneumatik ve svém závodě Lousado. Moderní výrobní zařízení bylo postaveno za necelé dva roky s investicí 49,9 milionu eur. V jeho sousedství je výroba pneumatik pro osobní automobily, která je jednou z nejefektivnějších v rámci Continental Group. Continental zřídil v novém výrobním závodě také zkušební a vývojové středisko, kde se nejen testuje kvalita nových zemědělských pneumatik, ale kde se dále vyvíjejí.

Více než 70 let zkušeností s výrobou zemědělských pneumatik

Návrat firmy Continental do segmentu zemědělských pneumatik vychází z jejích vlastních hlubokých znalostí vývoje, výroby a distribuce speciálních pneumatik. Zároveň těží z desítek let zkušeností v odvětví zemědělských pneumatik: první taková pneumatika byla vyrobena v roce 1928 a do roku 2004 byly radiální pneumatiky vyráběné v českém městě Otrokovice. Z tohoto důvodu se Continental stále těší na trhu dobré pověsti.

Se srdcem a půdou: kampaň se zaměřuje na zemědělce

Komunikační kampaň doprovázející uvedení na trh kombinuje nadšení s technickou odborností a inovacemi a reflektuje důsledné zaměření značky Continental na zákazníky. Zdůrazňuje oddanost zemědělců jejich práci a klade důraz na půdu jako původ zemědělské sklizně a výnosů, ale také na to, jak právě půdu pneumatiky Continental optimálně chrání.

Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro trvalou a propojenou mobilitu lidí a jejich zboží. Technologický podnik založený roku 1871 nabízí bezpečná, efektivní, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravní prostředky a přepravu. V roce 2016 generovala společnost Continental prodeje za 40,5 miliard eur a v současné době zaměstnává přes 230 000 osob v 56 zemích.

¹) Zpracováno z tiskových podkladů společnosti a informací získaných na akci
Autor: Helena Hejhálková ¹)
Foto: Archiv firmy, Helena Hejhálková

Tématické tagy

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek