Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Agritalia představuje svou řadu traktorů AGRICUBE na českém trhu

Zveřejněno: 18. 6. 2018

Agritalia je tradiční výrobce zemědělských traktorů patřící do skupiny CARRARO Groupe. Specializuje se zejména na vývoj a výrobu viničních a sadových traktorů v segmentu 75-105 HP. O vysoké kvalitě vyráběných traktorů svědčí i dlouhodobá spolupráce s významnými světovými výrobci traktorů jako je např. John Deere, Massey Ferguson, Deutz, Case, Claas, Valtra, Renault pro které Agritalia vyrábí na zakázku celou modelovou řadu viničních a sadových traktorů.

Traktory Vigneto se vyrábí ve výkonech 75-105 HP

Nová širší nabídka modelové řady traktorů Agricube pro stále více se specializující zemědělství

Vzhledem k zavedení nové normy Stage IIIB v rámci nařízení určených k omezení emisí společnost Carraro obnovila řadu Agricube, a to nejen zavedením nových motorů FPT se systémem dodatečného zpracování výfukových plynů, který se nachází mimo kapotu motoru (DOC + DPF), ale také rozšířením sortimentu výrobků s různými dalšími modely a možnostmi, díky nimž tyto traktory ještě více reagují na potřeby každého jednotlivého zákazníka.

Kompaktnější výkonnější motor

S novým motorem FPT o objemu 3 400 cm3 s elektronicky řízeným vstřikováním je nejkompaktnějším motorem ve své kategorii, maximální výkon je navýšen v rozsahu od 75 až 105 HP.

Správná úroveň emisí podle směrnice Stage IIIB je zaručena systémem pro úpravu výfukových plynů, který obsahuje jak filtr dieselového oxidačního katalyzátoru (DOC), tak filtr pevných částic (DPF). Zejména přítomnost filtru pevných částic umožňuje vynikající odezvu, obzvláště ve srovnání s motory, které používají pouze filtr DOC.

Hydraulický systém, naše esová karta

Společnost Carraro Tractors rozšiřuje řadu nabízených hydraulických systémů zavedením čtyř elektrohydraulických rozdělovačů spolu s technologií Deport. Díky západkovému mechanismu mohou být všechny rozdělovače v mechanické verzi izolovány a lze je přepínat na jednočinné a dvojčinné.

Tyto systémy jsou poháněny dvěma hydraulickými čerpadly s průtokem až 97 l/min nebo třemi hydraulickými čerpadly, které zvyšují průtok na 127 l/min (k dispozici jako volitelné příslušenství).

Ještě všestrannější řada

Rozsáhlý výběr náprav a převodovek nabízených mateřskou společností Carraro spolu s podrobnou studií standardizace umožňují značce splňovat veškeré požadavky zákazníků jak z hlediska pracovní šířky mezi řadami, tak z hlediska výšky traktoru pro provoz pod pergolami nebo větvemi.

Další zvýšení všestrannosti těchto řešení představuje celá řada nových možností, od elektrohydraulických rozdělovačů až po automatické zapojení spojky pohonu čtyř kol. Automatické zapojení spojky pohonu čtyř kol, spojené se snímačem úhlu řízení, umožňuje snadné provedení i těch nejostřejších zatáček na konci řady.

Styl a barvy

Estetické linie traktoru byly přepracovány, aniž by došlo ke změně výšky kapoty a tím ohrožení funkčnosti stroje. Zvláštní důraz byl kladen na přístup do motorového prostoru, jenž byl výrazně vylepšen díky zavedení snadno odnímatelných bočních panelů.

Přepracování stylu je doplněno jiným odstínem tradiční „Carraro” šedé, která vyzdvihuje nové linie podvozku a činí tak traktor opravdu jedinečným.

Vigneto či Vigneto Largo, jaký traktor si zvolit?

Ve specializovaném zemědělství se prostor mezi řadami stále více zužuje, protože zemědělci se snaží zvýšit ziskovost svých pozemků. A proto společnost Carraro vyvinula dva stroje s různými řešeními předních a zadních náprav, které tyto požadavky splňují jak na rovinatém, tak na kopcovitém terénu.

Široká škála nabízených produktů mateřské společnosti umožňuje vylepšenou konfigurovatelnost strojů. U těchto modelů pokrývají kombinace náprav všechny šířky v rozmezí od 1,10 m až do 1,60 m u modelu V a 1,35 m až do 1,70 m u modelu VL.

Oba modely mohou být vybaveny pneumatikami o rozměrech 24” a 28”, které uspokojí rozličné pracovní požadavky při práci na rovině nebo poskytují stabilitu při práci v kopcovitém terénu.

Obě verze mají klimatizovanou kabinu se šesti sloupky a jsou dodávané s různým volitelným příslušenstvím, které odráží to, že jsou tyto stroje vysoce specializované. Tyto detaily zahrnují klíčové charakteristiky geometrie, kde je minimální šířka dominantním parametrem, jenž je třeba vzít v úvahu, až po technické vlastnosti jako je schopnost řízení a hydrauliky na palubě vozidla.

Zlepšení kruhu otáčení má významný dopad na mrtvý čas na konci každé řady, což snižuje nebo omezuje potřebu provádět řadu manévrů s cílem dostat se na další řadu; hydraulický systém a způsob, jakým se řídí, ovlivňuje používání zařízení z hlediska výkonu a má také vliv na to, kolik kousků zařízení může být použito současně.

Dovoz do ČR

Prostřednictvím B.Z.Agency s.r.o., zástupce na českém a slovenském, trhu jsou tyto traktory nyní představeny i v České republice. Další technické parametry a informace naleznete na stránkách dovozce.

Autor: Kolektiv autorů
Foto: B.Z.Agency s.r.o.

Tématické obory

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek