Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Vozíky UTILEV slouží ve skladu a internetovém obchodu Kvídera

Zveřejněno: 25. 7. 2016

Společnost Krmné směsi Kvídera provozuje ve Spáleném Poříčí na Plzeňsku sklad pro internetový obchod, který zásobuje chovatele v celé republice. Každodenní manipulaci se zbožím zajišťuje dvojice vysokozdvižných vozíků. Společnost Kvídera vsadila na značku UTILEV a jak říká majitel firmy pan Lukáš Kvídera, s technikou i se servisem tohoto výrobce jsou naprosto spokojeni a nikdy své volby nelitovali.

Lukáš Kvídera založil své podnikání v krmivech na rychlých a spolehlivých dodávkách zákazníkům. „Od krmiva pro kapří plůdek, až po koně,” představuje široký sortiment své firmy. A protože krmiva ze Spáleného Poříčí putují také do zoologických zahrad v Praze, Plzni a v Ústí nad Labem, nechybí v sortimentu ani speciality pro žirafy, zebry, slony a další exotická zvířata.

Naši zákazníci jsou většinou koncoví chovatelé, z menší části i obchodníci, kteří zboží distribuují do dalšího prodeje. Objednané zboží sami rozvážíme po celé republice. Přitom Plzeňský, Středočeský, Karlovarský, Ústecký a Jihočeský kraj spolu s Prahou zavážíme nejpozději do týdne od objednání přes e-shop. Ostatní kraje obsluhujeme jednou za 14 dní, Moravu zhruba dvakrát do měsíce, podle objednávek,” vysvětlil Lukáš Kvídera, v čem spočívá konkurenční výhoda jeho firmy před ostatními dodavateli, kteří obvykle čekají, až se jim zaplní naplánované trasy objednávkami a teprve potom zboží rozvezou. „My jsme od počátku vsadili na to, že zboží zákazníkovi dovezeme do týdne,” zdůraznil Lukáš Kvídera.

Manipulační technika UTILEV

Vysokozdvižné vozíky UTILEV nabízejí spolehlivé a nákladově efektivní řešení využitelné v řadě průmyslových odvětví. Zejména tam, kde není třeba mimořádných funkcí a přídavných zařízení. Výrobní sortiment byl navržen tak, aby byl nenáročný pro obsluhu a údržbu při standardní záruce a dostupnosti náhradních dílů. Díky jednoduchosti jednotlivých součástí vozíků se servisní služby provádí snadno a rychle i přesto, že se při servisu nepoužívají PC, notebooky nebo diagnostické nástroje. UTILEV je obchodní značkou amerického koncernu Hyster-Yale Group, který se doposud na světových trzích prezentoval jako výrobce prémiových značek vysokozdvižných vozíků. V České republice zastupuje značku UTILEV společnost YALE CZ s.r.o., která je tradičním dodavatelem vysokozdvižných vozíků u nás. V letošním roce si firma slavnostně připomene 25. výročí působení na našem trhu. Toto významné jubileum oslaví vskutku stylově. Přestěhuje se do nové moderní budovy, která se staví v Nupakách v bezprostřední blízkosti křížení dálnice D1 s Pražským okruhem.

Internet otevřel firmě celou republiku

Internet představuje pro firmu z venkovského městečka zásadní prodejní kanál, neboť jí otevřel jako trh celou republiku. Klíčovou součástí je právě pravidelný rozvoz zásilek, které společnost Kvídera rozváží vlastní dopravou. „Nevyplatilo by se nám posílat objednané zboží poštou, protože naše zásilky jsou obvykle dost těžké. Máme vlastní dodávková vozidla a vytvořený systém závozních tras. Zákazníkům den před dodávkou zavoláme nebo pošleme textovou zprávu s přesnou hodinou, kdy k nim přijedeme. Přivezeme a složíme za první zamykatelné dveře,” říká Lukáš Kvídera.

Vozíky UTILEV se osvědčily

S podnikáním začal Lukáš Kvídera ještě při studiu na obchodní škole. Navázal na podnik svých rodičů, kteří začínali s malou prodejnou krmiv pro místní chovatele. Obstaral si dodavatele ze zahraničí a rychle se rozvíjející obchod si vyžádal potřebnou manipulační techniku. Zprvu sloužil starší vozík, ale když do firmy začaly přijíždět kamiony s krmivem od dodavatelů z několika evropských zemí, bylo zřejmé, že je třeba nakoupit nové vybavení. „Oslovili jsme několik výrobců a z jejich nabídek se nám nejvíce zalíbila značka UTILEV, u které nám vyhovoval poměr ceny a kvality. Líbilo se nám také, že zástupce společnosti pan Pavel Musil nám okamžitě zapůjčil vozík, dokud nebyla objednávka vyřízena,” vzpomíná Lukáš Kvídera.

Obchod s krmivy rychle rostl. Netrvalo dlouho a ve Spáleném Poříčí kupovali další vozík stejné značky. „Tentokrát s vyšší výškou zdvihu. A protože požadovaný vozík jsme měli na skladě, už další den skládal zboží z kamionu,” dodal obchodně-technický zástupce značky UTILEV Pavel Musil a zdůraznil: „Klademe velký důraz na spokojenost zákazníků nejen se samotnou technikou, ale i s veškerým záručním i pozáručním servisem vozíků.

Servis bez problémů

Lukáš Kvídera s tím souhlasí. „Jsem spokojen s garančním servisem, proběhl bezproblémově, po zavolání přijel podle domluvy servisní technik UTILEV, vše zkontroloval a co bylo třeba, také vyměnil. Vše proběhlo tak, jak mělo. S vozíkem se nevyskytl žádný následný problém, který by bylo třeba řešit. Jsem si jist, že jakýkoli problém by firma spolehlivě vyřešila,” říká Lukáš Kvídera. „Oceňuji výhody přímé hydrauliky a jednoduchého ovládání této značky. U druhého vozíku jsem se nerozmýšlel ani minutu. Hlavním kritériem byla podjezdová výška a současně to, aby vozík zvládal větší převýšení. Mám s vozíky UTILEV dobrou zkušenost a oblíbil jsem si je,” zdůraznil Lukáš Kvídera.

Nejlepší reklamou je pozitivní zkušenost

Firma, kterou řídí Lukáš Kvídera spolu se svou manželkou, plánuje další rozvoj. Chtějí oslovit na internetu nové zákazníky a zajistit pro ně spolehlivé dodávky zboží. Cílem doručovat objednané zásilky do sedmi dnů po celé ČR a v každé obci mít svého zákazníka. „Nejlepší reklamou pro nás je ale určitě to, když si zákazníci svou pozitivní zkušenost s naší firmou sdělují mezi sebou,” dodává na závěr Lukáš Kvídera.

Autor: Ing. Pavel Musil
Foto: Matt Reimer, Youtube

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek