Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Váhy a vážicí systémy pro zemědělství

Zveřejněno: 23. 9. 2016

Firma RVS Chodov má velký záběr výroby od standardních po individuální zakázky v nejrůznějších odvětvích činnosti včetně zemědělství. Vyrábí a dodává například pásové váhy, zásobníkové váhy, mostové váhy, váhy pro betonárny, váhy pro nakladače, pytlovací váhy, míchárny krmiv nebo i dávkovací linky. Firma má za sebou již stovky spolehlivě fungujících vážních systémů u spokojených zákazníků.

Diskontinuální vážení

Mezi diskontinuální vážicí systémy patří váhové zásobníky, váhy pod skipovými zásobníky, váhy pro navažování přísad. Jsou určeny pro šaržovité navažování sypkých materiálů v betonárkách, kaolínkách, výrobnách krmných směsí apod. V sestavě automatického vážního systému jsou řídící jednotky připojeny k řídicímu počítači PC, který zobrazuje průběh pracovních cyklů a stav technologie. Váživost je od 0,5 kg do 30 t.

Stacionární vážení sil a zásobníků

Vážení sil a zásobníků je možné pomocí tenzometrických snímačů umístěných pod podpěry sila a zásobníku nebo instalace tenzometrického snímače na bok podpěry, kde tenzometrický snímač reaguje na deformaci podpěry v závislosti na zatížení.

Pytlovací váhy

Váhy na sila a zásobníky

Firma RVS Chodov dodává různé typy pytlovacích vah s připojením na stávající sila a zásobníky v nejrůznějším rozsahu (od gramů po tuny).

Pytlovací váhy s vážicím zásobníkem naváží surovinu do vážicího zásobníku a potom se dávka přesype do pytle. Mají vyšší hodinový výkon.

Pytlovací váha PV25 a BV1000

Pytlovací váha PV25 a váha na BIG-BAG BV1000 je určena k připojení na jedno odběrné místo s možností vážit jak BIG-BAG, tak pytle. Rozsah vážení pytlů od 15 do 50 kg, dílek 0,1 kg, BIG-BAG od 400 do 1 000 kg, dílek 0,5 kg.

Pytlovací váha PV1

Malá pytlovací váha do 1 kg. Váha se skládá ze zásobníku, vibračního podavače, váhy s ručním uzávěrem, řídicí a vážicí elektronikou. Váha slouží k vážení a dávkování sypkých materiálů, např. kmínu, slunečnicových semínek, máku, prosa apod. a je možné ji také použít k dávkování rašeliny s umělým hnojivem. Rozsah vážení od 100 do 1 000 g, dílek 1 g.

Pytlovací váha PVM01

Mini pytlovací váha do 200 g. Váha se skládá ze zásobníku, vibračního podavače, váhy s ručním uzávěrem, řídící a vážicí elektronikou. Váha slouží k vážení a dávkování sypkých materiálů, např. kmínu, slunečnicových semínek, máku, prosa apod. Rozsah vážení od 50 do 200 g, dílek 0,5 g.

Vážení zásobníku na obilí s dávkováním do aut

Zásobník je umístěn na šesti tenzometrických snímačích. Vyhodnocovací jednotka zobrazuje hmotnost obilí v zásobníku a umožňuje automatické dávkování obilí do aut podle zadaného požadavku.

Kontinuální vážení – pásové váhy

Systém pásových vah je tvořen jednopražcovou nebo dvojpražcovou vážicí stolicí se snímačem zatížení, měřičem rychlosti posuvu pásu a elektronickou vyhodnocovací jednotkou. Vážní mechaniku lze dodatečně vestavět do nového i do již provozovaného dopravníku – prakticky jakéhokoliv. Dosahovaná přesnost vážení je závislá na technickém stavu dopravníku a na způsobu napínání pásu. V závislosti na stavu pásových dopravníků lze dosáhnout přesnosti vážení od 0,5 do 2 % z rozsahu vážení. Vážní systém lze použít jako technologické měření ke spojitému či nespojitému dávkování materiálu.

Pásové váhy je možné instalovat na pásové dopravníky stacionárních třídících a recyklačních linek a také na mobilní drtiče a třídiče různých výrobců a dodavatelů.

Autor: Petr Jurča
Foto: Archiv firmy ZF Friedrichshafen AG

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek