Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

FarmSight = služba nové doby

Zveřejněno: 18. 9. 2016

Služba FarmSight firmy John Deere sdružuje prvky AMS a chytré stroje, zejména ty vyrobené v roce 2012 a mladší. Přináší hlavně vyšší produktivitu díky lepšímu nastavení a využívání strojů. Nosným prvkem FarmSightu je aplikace JDLink. Tu lze doplnit službami WDT (Wireless Data Transfer – obousměrný bezdrá- tový přenos dat mezi strojem a prostředím MyJohnDeere.com), RDA (Remote Display Access – vzdálený přístup k displeji v kabině) a Service ADVISOR Remote, díky níž může servisní technik vzdáleně diagnostikovat daný stroj nebo nahrát aktualizace softwaru řídících jednotek stroje.

Služba FarmSight firmy John Deere sdružuje prvky AMS a chytré stroje. Jejím hlavním přínosem je vyšší produktivita vycházející z lepšího nastavení a využívání strojů.

Za pomoci přístupu k telematickým a technickým datům připojených strojů služba FarmSight předchází případným poruchám a tím zvyšuje jejich provozuschopnost. Z rozboru dat získaných prostřednictvím telematiky JDLink lze zjistit nejen spotřebu pohonných hmot při jednotlivých nasazeních, ale například i míru aktivního využití prvků AMS instalovaných na stroji. Objem získaných dat je opravdu široký a majitel si může nechat zasílat zpracované výstupy, aby měl o svých strojích dokonalý a rychlý přehled. Kombinace chytrého stroje John Deere s prvky AMS mu dává záruku, že své peníze investované do takovéhoto vybavení naplno zúročí. Společnost STROM PRAHA a. s. v tuto chvíli nabízí jeden AMS FarmSight balíček a balíček JDLink FarmSight, který je dále rozčleněn do dvou úrovní – na stupeň Standard a Premium.

Podrobná specifikace služeb FarmSight včetně cen je uvedena na webu www.strompraha.cz. V případě individuálních požadavků na sestavení balíčku se můžete obrátit na konzultanta služby FarmSight.

S řídícím centrem MyJohnDeere.com máte svou firmu vždy po ruce. Snadno se používá a umožňuje přístup k vašim
strojům, polím a řidičům.
S řídícím centrem MyJohnDeere.com máte svou firmu vždy po ruce. Snadno se používá a umožňuje přístup k vašim strojům, polím a řidičům.

Data na serveru

Souhrn telematických a agronomických dat z připojených strojů John Deere můžete ukládat na webové stránce www.MyJohnDeere.com. Prostředí obsahuje dvě aplikace: JDLink a Operační středisko. Přístup do tohoto prostředí je pro vás vytvořen po předání stroje, kdy na svůj email obdržíte pozvánku a návod k aktivaci uživatelského účtu. Váš účet je jen váš a pouze vy rozhodujete o nastavení účtu, s vašimi daty nemůže nikdo disponovat. Zabezpečení účtu je stejně důkladné jako třeba u bankovních účtů.

Zjistěte už nyní, co nabízí aplikace Operační středisko a navštivte stránky discoveroperationscenter.com/cz.

Licence JDLink

V závěru roku 2015 vešly v platnost nové licence JDLink, přičemž ty původní budou ponechány v platnosti až do svého vypršení. Nově lze aktivovat licenci JDLink Access, která nahrazuje předchozí JDLink Select a licenci JDLink Connect, jež vystřídala dřívější JDLink Ultimate. Licence JDLink Access umožňuje přenos veškerých aktuálně dostupných dat CAN bus, která daný stroj John Deere poskytuje. Je ovšem určena i pro stroje bez datové sběrnice CAN bus nebo stroje jiných značek, u nichž lze například sledovat počet motohodin nebo jejich polohu. Licence JDLink Connect má navíc funkce WDT a RDA. Licenci lze aktivovat pouze na strojích vybavených či dovybavených hardwarem JDLink. A pozor, u nových strojů John Deere s JDLink hardware vybavením dostanete licenci JDLink na rok zdarma.

Nový StarFire 6000, přijímač nové generace

Představujeme vám přijímač nové generace, který posouvá hranice technologií, definuje nový standard přesnosti a stability signálu. Po svém předchůdci zdědil integrovanou technologii kompenzace terénních nerovností (TCM), která automaticky zjišťuje přesnou polohu stroje a jeho pohybů podle podélné, příčné a svislé osy. Kompatibilita se satelity sytému GLONASS je nadále zachována. Přesnost SF1 je nyní vylepšena a stále zůstává zdarma.

Autor: STROM PRAHA a.s.
Foto: Archiv firmy ZF Friedrichshafen AG

Nové

Úbytek účinných látek znamená úbytek přípravků

Zveřejněno 23.9. Na mysli mám samozřejmě úbytek přípravků na ochranu rostlin (dále POR). Je s podivem, že se tak děje pouze v zemědělské oblasti. Nic podobného se neděje například v průmyslu farmaceutickém, ani kosmetickém. Přitom chemie v našich životech je… jít na článek

Je recyklování vyčištěných splaškových vod v závlahách potřebné a žádoucí?

Zveřejněno 19.9. V dnešní době se hodně řeší otázka recyklace odpadních vod. Jde o to zamezit poškozování vodních ekosystémů a zatěžování životního prostředí nežádoucími cizorodými látkami označovanými jako „prioritní polutanty“. Článek přináší přehled současného… jít na článek

Zajímavé exponáty z brněnských veletrhů

Zveřejněno 21.8. Největší veletrh ve střední Evropě vždy přinese pohled na nespočet techniky různých výrobců a značek. Pár zajímavých exponátů si přiblížíme v tomto článku, dalším se podrobněji budeme věnovat v samostatných reportážích v tomto vydání a v… jít na článek